Mercedes-Benz Entusiast

Mats Harrysson

Fakta

Mats Harrysson
Född 1941

Familj: Gift med Maritha och tillsammans har vi tre döttrar, en son, sju barnbarn samt ett barnbarnsbarn.

Hobby: Mercedesbilarna


BAKGRUND

Mats berättar lite om sin bakgrund

Vem är Mats? Jo, jag är skogshuggaren som blev Mercedes entusiast. Jag är uppvuxen i ett mindre lantbrukarhem tillsammans med 5 syskon och började arbeta från tidiga tonåren i skogen med häst och vagn.

Bilintresset fanns redan då och min allra första bil köpte jag tillsammans med min far, det var en Volvo PV. Vid den här tiden tillbringade jag så gott som all min lediga tid hos en god vän som hade en bilverkstad och det var detta som så småningom kom att leda till att jag själv blev bilmekaniker.

Min första Mercedes en 190 57:a köpte jag begagnad år 1963, därefter följde flera och den allra första nya Mercedes köpte jag år 1974. Det var nu jag blev fast för bilmärket Mercedes och några år efter det här köpte jag min första bil till samlingen, en MB 300 Adenauer av 1958 års modell.


Därefter har det bara rullat på, och det är svårt att hålla reda på alla veteranbilar av olika märken jag varit ägare till.


År 1964 startade jag en egen bilverkstad, åren 1979-1989 arbetade jag som skadeinspektör för försäkringsbolaget Ansvar och år 1989 övertalades jag att bli VD för Hedemora Bildemontering, som då ägdes av försäkringsbolagen. Efter några år på VD posten fick jag erbjudande att köpa alla aktierna i företaget, så blev det och jag fortsatte driva verksamheten till år 2004 då jag sålde det till ett investment-bolag.

Under mina år som ägare hann jag med att få kommunens miljöpris samt att bli Årets företagare i Hedemora kommun. Strax efter försäljningen ändrades namnet till Attraco, vilket idag är Nordens största bildemontering.

Under alla mina yrkesverksamma år har stor del av fritiden ägnats åt mina privata bilar och från och med min pensionering ägnas all tid åt renovering av MB-bilar samt MB-ladan.