Jag vill ta upp ett ämne som handlar om att välja rätt bilverkstad. Det är alltid svårt att välja vilken bilverkstad man skall anlita när man får problem med bilen. Många stora bilverkstäder tar obskyra summor pengar för att åtgärda ens bil och kostnaden kan lätt bli enormt hög. Allt vad avser service, reparation, felsökning, plåt och rostskador. Har personligen erfarenhet av att det kan skilja flera tio-tusentals kronor mellan olika bilverkstäder. Varför skall man betala så mycket mer för en stor bilverkstad när mindre är minst lika bra eller bättre?

Varför välja en mindre bilverkstad för service, reparation, plåt och rostskador?

Stora verkstäder betalar stora summor pengar till alla anställda men även för marknadsföring och omkostnader i form av lokaler, fasta kostnader som de inte kan påverka helt enkelt. Jämför vi det emot en mindre aktör som troligtvis inte alls har samma fasta kostnader och inte lägger ner några stora summor på marknadsföring så förstår vi snabbt vad det faktiskt är som vi får betala extra för. Personligen är jag inte beredd att ge sådana obskyra summor för en enkel service eller reparation enbart för att täcka de större bilverkstädernas fasta kostnader, nej då väljer jag hellre en mindre bilverkstad som håller hög kvalité och är mån om sina kunder. Vidare har jag även märkt att de större aktörerna endast byter ut delar på bilen och inte försöker att laga den. Jag har erfarenhet av ett rostigt avgasrör som enkelt hade kunnat åtgärdas med en svetsning så jag åkte till en stor bilverkstad och frågade huruvida de kunde svetsa avgasröret för att jag inte hade någon lust att lägga ut pengar på ett helt nytt när det i övrigt var i fint skick. Svaret jag fick var bestämt, nej det kunde dem inte utan de byter endast ut hela avgasröret. Helt otroligt tänkte jag och åkte till en bilverkstad i Högsbo Västra Frölunda där man enkelt svetsade avgasröret till ett löjligt lågt pris och vips hade jag sparat åtskilda tusentals kronor, kan tycka att detta är bedrövligt, varför kan inte de större bilverkstäderna med svetsa som de mindre? har vi helt gått bort ifrån att laga våra bilar till att endast byta ut delarna? Är dagens bilmekaniker bilmekaniker eller är det utbytspersonal som endast vet hur man demonterar och monterar nya delar?

Hög kvalité på Service

Personligen har jag även märkt att de större aktörerna har sämre förmåga att utföra ett kvalitativt arbete. Lämnade en gång in min bil på en stor bilverkstad, vill inte nämna några namn, men de glömde att sätta på kylarlocket vilket kunde resultera i en katastrof. Som tur var kollade jag under huven när jag hämtade bilen för jag ville se så att inget hade gått i sönder.

Om jag har förstått det hela rätt så har de större bilverkstäderna många nyexaminerade och outbildade bilmekaniker där dessa får göra de lätta jobben lite vind för våg, vilket resulterar i dessa missöden. Efter det hade jag fått nog och valde att lämna in min bil på en mindre bilverkstad i Högsbo Västra Frölunda vilket visade sig vara fenomenalt bra. Grym service och extremt måna om sina kunder. De upprättade till och med en rostskada vilket inte de större aktörerna kunde göra, de menade på att dem endast byter ut hela delar istället för att reparera de skadade. Måste säga att jag blev extremt nöjd och kommer alltid att komma tillbaka dit. Dessutom använde de endast delar som var avsedda för min bilmodell och märke, vilket kändes otroligt skönt. Dessutom så var det en billig bilmekaniker vilket de större aktörerna inte hade.

Summa summarum så kan jag inget annat än att varmt rekommendera Er att kolla på de mindre bilverkstäderna. Varför lägga obskyra summor pengar på någon stor aktör som gör ett sämre arbete? Hoppas detta har givit er lite insikt i hur det kan vara.

Kategorier: Bilverkstad