Har du använt dig av en massagepistol?

Nu när man börjar komma upp allt mer i ålder så har man även blivit noggrannare med att måna om sin hälsa och välmående, vilket man allt tog förgivet när man var yngre. Ett verktyg som har hjälp mig något enormt är en massagepistol från Flowlife. Den är helt enkelt helt fenomenal. Därmed skriver jag detta inlägg för att dela av mig av mina erfarenheter när det kommer till att vårda din kropp, det är inte bara bilar som behöver vårdas utan även din kropp, då har bara en kropp och då gäller det att ta hand om den.

Som många vet har jag länge varit intresserad av bilar och arbetat hårt med min kropp för att få bästa möjliga resultat när det kommer till bilens utsida, tyvärr så har jag dock försummat min egen hälsa i bekostnad för bilens. Nu på senare tid har jag dock börjat tänka allt mer på att ta hand om mig själv lika mycket som jag tar hand om mina bilar. För inte allt så längesedan läste jag vad forskningen säger om massage och vilka otroliga hälsofördelar den har på kroppen och välmående. Inte nog med att jag har börjat motionerna men för att öka återhämtningen och förebygga stela muskler så använder jag mig av en massagepistol. Massagepistol är en av de allra bästa investeringar jag har skaffat mig och ångrar det inte en sekund. Den har gjort så att min kropp känner sig ung igen och förebygger mina stela och trötta muskler som jag hade tidigare samtidigt som den har ökat min rörlighet, ganska fantastisk eller vad tycker du?

Den massagepistol som jag har köpt och är väldigt nöjd med heter Flowlife och en är komplett massagepistol med flera olika munstycken, laddare, förvaringsväska. Den är otroligt enkel att använda hemma samtidigt som den är mobil och kan enkelt tas med om du skall iväg på en bilträff eller liknande. Fördelen med en massagepistol är att den precis som massage stimulerar bindväven, ökar blodcirkulationen, frigör triggerpunkter, ökar dina må bra hormoner och sänker stressnivåerna kraftigt i kroppen. När man hör allt detta kan man nästan tycka att det är för bra för att vara sant, men likt massage har massagepistoler samma effekt på kroppen och är dessutom än mer effektiva då det räcker med endast 1 – 2 minuters behandling på respektive muskelgrupp för att ge tillräckligt med stimulans i muskulaturens bindväv.

Vem är en massagepistol bra för?

Alla utom personer under 15 år kan ha en stor fördel av en massagepistol. Den är effektiv, effektiv att använda och enkel. Lider du av stela muskler efter en lång dag stillasittande på kontoret eller har arbetat hårt med kroppen och behöver återhämta dig så är massagepistolen ett effektivt verktyg för att reparera kroppen och påskynda återhämtningen. Många lider av problem med nacken på grund av allt mer stillasittande arbete och jag själv har med upplevt detta på äldre dagar när aktivitetsnivån har gått ner. Så varje gång jag får en muskelkänning eller stelhet i musklerna så använder jag massagepistolen i 1 – 2 minuter och smärtan/stelheten är mycket bättre efter endast en behandling. Det är nämligen så att kroppen använder sig av blodcirkulation för att reparera muskelskador eller infektioner. Har du haft ett sår på kroppen så kan du snabbt se att det blir rött kring såret, det är för att kroppen ökar blodflödet så att såret kan läka snabbare. Likaså fungerar det med en massagepistol som ökar blodcirkulationen i muskeln och därmed påskyndar reparationen av den skadade muskeln. När man tränar så bryter man ner musklerna och skapa mikroskador, dessa skador skall sedan byggas upp igen för att göra muskeln starkare än vad den tidigare var. Med en massagepistol så kan man helt enkelt påskynda denna process avsevärt. Detsamma gäller om du skadat dig eller sträckt dig, ganska fantastiskt om du frågar mig.

Med det sagt så passar en massagepistol till alla, framförallt om du lider av stelhet/smärta eller tränar mycket så kommer du ha en stor nytta av en massagepistol.

Hur fungerar en massagepistol?

En massagepistol är enkel att använda och den modellen jag har heter Flowlife Flowgun och har endast en knapp som man trycker på för att påbörja massagen. Tänk på att alltid starta massagepistolen i luften innan du börjar massera för att undvika obehag eller ojämnheter. Sedan har den 5 olika hastigheter där den första ofta är fullt tillräckligt men det beror självklart hur sliten du är i kroppen, men börja alltid med den lägsta nivån och arbeta dig uppåt. Applicera sedan trycket mot muskeln som du vill massera och var alltid noggrann med att inte träffa skelettet utan endast muskelvävnaden. Fördelaktigt kan du kolla på en anatomikarta för att se vart de olika muskelgrupperna sitter och vart man kan massera. TIPS är att låna en bok på biblioteket som heter Massagens anatomi.  Självklart så innehåller även förpackningen en manual hur du skall arbeta med din massagepistol och vad du skall tänka på.

Kontenta

Har du likt mig insett att du endast har en kropp och vill ta hand om den så kan jag varmt rekommendera dig att köpa en massagepistol. Den är otroligt effektiv och har hjälpt mig otroligt mycket. Det är anledningen till att jag vill dela med mig om mina erfarenheter om en massagepistol och hur den fungerar. Det är inte komplext att använda en massagepistol utan riktigt enkelt smidigt och lätt. Om du väljer att köpa en massagepistol så kommer din kropp och knopp att tacka dig. Tänk att man kan unna sig en helkroppsmassage varje dag till priset av vad 1 – 4 massage kostar. Så går du i tankarna på att skaffa dig en massagepistol, tveka inte du kommer att bli otroligt nöjd. Flowlife har dessutom en 100 dagars nöjd-kund-garanti där du får prova deras produkter i 100 dagar och kostnadsfritt lämna tillbaka dem om du inte skulle vara nöjd. Sedan har jag även hört att Hyperice skall vara riktigt bra, du väljer själv vad du vill ha för massagepistol men ta inte de billigaste då de inte verkar hålla någon vidare kvalité och gå i sönder snabbt. Se det istället som en investering för din kropp och knopp där du på endast 1 – 4 massagetillfällen har sparat in hela summan som din massagepistol kostar.

Allt gott!

Kategorier: Massagepistol