Allt om att ta hand om din gröna amigo!

Vid det här laget vet vi alla att en växt behöver vatten, näring och solljus. Ja, eller hur? Eller gör vi det? Det verkar så enkelt. Men hur kommer det sig att din gröna amigo plötsligt ser mer brun än grön ut? Vattnade du den inte precis? Eller hur kommer det sig att du plötsligt ser små vita monster på din gröna väns blad… skadedjur, vad kan du göra åt det? Vattenmängd, vattentemperatur, förebyggande av skadedjur, näring, ljus och omplantering förklaras i detalj i den här bloggen. Ja, äntligen! Det här är vad du alltid har velat veta om hur du tar hand om din gröna vän.

Det vet vi också: halvt i skuggan, helt i solen, helt i skuggan. Det verkar mycket logiskt, men för alla tvivlare bland oss har vi listat dessa termer i detalj. Ta fram din mätstav, för här är fakta som du i hemlighet har väntat på:

Halvskugga
Vad betyder halvskuggning egentligen? Hur nära eller långt från fönstret ska din gröna amigo placeras? I genomsnitt innebär halvskuggning att din gröna amigo bör befinna sig 2-3 meter från fönstret. På så sätt får din gröna vän 3 till 5 soltimmar per dag och resten av dagen står han i skuggan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *